Abikokk

 

Õpe:

  • kutseõpe 1 aasta;
  • statsionaarne õppevorm.

Vastuvõtu tingimused:

  • vanus vähemalt 17 aastat,
  • vestlus.

Praktika:

  • 5 nädalat koolis ja 10 nädalat suurköögis. Praktikabaasideks on toitlustusettevõtted, sh Tartu KHK õppekohvik, -restoran ja sööklad.

Tulemus

Abikoka põhitööks on:

  • erinevate ettevalmistustööde ja abitoimingute tegemine,
  • lihtsamate toitude valmistamine ja serveerimine.

Abikokk oskab:

  • töökohta ette valmistada,
  • toorainet ja toitu säästlikult käidelda,
  • puhastus- ja korrastustöid teha.

Õpingute lõppedes on õpilane valmis sooritama abikokk, tase 3 kutseeksami.

Võimalused tööturul

Abikokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte. Abikoka ametikohalt on võimalik edasi areneda kokaks.

Edasiõppimise võimalused:

  • õpinguid on võimalik jätkata täiskasvanute gümnaasiumis nii põhi- kui keskhariduse omandamiseks;
  • kutsehariduse tasemel on võimalus õpinguid jätkata Tartu Kutsehariduskeskuses ja teistes kutseõppeasutustes.

fraktal