Kelner (sessioonõpe)

Õpe:

  • keskhariduse ja põhihariduse baasil  0,5 aastat;
  • statsionaarne õppevorm;
  • esmaõpe, 4 tase;
  • sessioonõpe (õppetöö toimub igal teisel nädalal kolmepäevaste sessioonidena, kokku 9 sessiooni)

Vastuvõtu tingimused:

  • vestlus;
  • vanus vähemalt 18 aastat;
    Kelneri eriala sobib kõikidele teenindustööst huvitatud õppijaile. Sessioonõppes saavad õppida ka juba töötavad inimesed, kuid õppima asuda soovijatel palume hoolikalt läbi mõelda õppetöö ja töötamise ühitamise võimalused.

Praktika:

  •  5 nädalat  teeninduspraktikat toitlustusettevõttes.

Tulemus

Eriala omandajal tuleb enam tähelepanu pöörata klienditeenindusele, müügitööle, jookide ja toidu kokkusobivuse põhimõtetele, eri rahvaste toidukultuuride tundmisele ning suhtlemisoskuse ja keele­oskuse arendamisele. Oluline on meeskonnatööoskus.

  • Kelnerite põhitöö on klientide teenindamine, toodete ja teenuste pakkumine kõige meeldivamal viisil sh:
  • klientide vastuvõtmine ja juhatamine lauda
  • menüü tutvustamine ja soovitamine
  • tellimuste vastuvõtmine ja edastamine
  • tellitud toidu ja jookide serveerimine, tagasiside küsimine, arveldamine ning kliendikontakti lõpetamine
  • samuti vastavad nad klientide küsimustele, täpsustavad toidu- ja joogikaartide sisu ning hoolitsevad kasutatud söögivahendite õigeaegse koristamise ja laudade puhtuse eest
    erinevate peolaudade ettevalmistamine ja teenindamine

Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kelneri EKR 4. taseme kutseeksam.

Võimalused tööturul

Kelner on klienditeenindaja, kes töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: kohvik, restoran, pubi, klubi, ööklubi, catering -ettevõte. Kelneri ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, ülemkelneriks, sommeljeeks või teenindusjuhiks.

Täiendav info Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, www.ehrl.ee  ja Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liit, www.kelner.ee .

Edasiõppimise võimalused

Viienda taseme kutseeriharidus:

Rakenduskõrghariduse tasemel:

Kõrghariduse tasemel:

fraktal