Kokk

 

Õpe:

  • põhihariduse baasil kutsekeskharidusõpe, 3 aastat;
  • statsionaarne õppevorm;
  • esmaõpe, 4. tase.

Vastuvõtu tingimused:

  • vestlus.

Praktika:

  • I kursusel  kokku 13 nädalat praktikat;
  • II kursusel  11 nädalat ettevõttes;
  • III kursusel 12 nädalat ettevõttes;
  • lisaks 8 nädalat kas II või III kursusel vastavalt valitud spetsialiseerumisele.Praktikabaasideks on toitlustusettevõtted, sh Tartu KHK õppekohvik, -restoran ja sööklad.

Tulemus

Koka põhitööks on erinevate külmade ja soojade roogade ning jookide valmistamine ja serveerimine  etteantud retseptide alusel.  Kokk oskab toorainet ja toitu käidelda säästlikult ning  valmistab toitu vastavalt klientide vajadustele. Kokk on oma töös korrektne, täpne, puhas ja oskab töötada meeskonnas. Kokk vastutab oma töö tulemuse ja kliendi rahulolu eest.

Võimalik spetsialiseeruda kas suurköögikokaks või restoranikokaks.

Valikõpingute kaudu on võimalik õppida ka joogiõpetust, pagari- ja kondiitritööd, süvendatult  lihatöötlust või  saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks.

Õpingute lõpus sooritatakse koka EKR 4. taseme kutseeksam.

Võimalused tööturul

Kokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.

Täiendav info Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, www.ehrl.ee ja Eesti Peakokkade Ühendus, www.chef.ee

Edasiõppimise võimalused

Kõrghariduse tasemel:

  • Õpilaskodu nimekirjad

    Loe edasi »

  • Õppeaasta avaaktus

    Loe edasi »

  • Veel saab kandideerida vabadele õppekohtadele

    Loe edasi »

  • Lõppenud sisseastumisperioodil oli kõige suurem tung raamatupidaja erialale

    Loe edasi »

  • Kutsehariduskeskuse suvine sisseastumisperiood jõuab lõpusirgele

    Loe edasi »

fraktal