Kokk (ka sessioonõpe)

Õpe:

  • keskhariduse baasil 2 aastat;
  • statsionaarne õppevorm;
  • esmaõpe, 4. tase
  • õppetöö toimub nii päevaõppes kui ka sessioonidena;
    (Sessioonõppes koka eriala õppimisel on õppeaeg kaks ja pool aastat. Õppetöö toimub 5-päevaste sessioonidena igal kolmandal nädalal, sessioonide jooksul palju praktilist tööd).

Vastuvõtu tingimused:

  • vestlus.
  • Koka eriala sessioonõpe sobib ennekõike õppijaile, kes juba töötavad toitlustusettevõttes aga ka õppijaile, kes töötavad osalise koormusega ning soovivad õppida midagi uut.

Praktika:

  • I kursusel 15 nädalat kolmes 5-nädalases osas;
  • II kursusel  kokku 13 nädalat. Praktikabaasideks toitlustusettevõtted, sh Tartu KHK õpperestoran, -kohvik ja sööklad.

Tulemus

Koka põhitööks on erinevaid külm- ja kuumtöötlemisvõtteid kasutades kvaliteetsete toitude valmistamine ja serveerimine. Majanduslikult mõtlev kokk oskab toorainet ja toitu käidelda säästlikult ja valmistada toitu vastavalt klientide vajadustele. Vajalik on tahe ja oskus töötada meeskonnas.

Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada koka EKR 4. taseme kutseeksam.

Võimalused tööturul

Kokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering -ettevõte. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.

Täiendav info Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, www.ehrl.ee ja Eesti Peakokkade Ühendus, www.chef.ee .

Edasiõppimise võimalused

Viienda taseme kutsehariduse tasemel.
toitlustuse korraldust Tartu Kutsehariduskeskuses.

Rakenduskõrghariduse tasemel:

Kõrghariduse tasemel:

  • Jõululaadal pakutakse pühadekaupu ning tutvustatakse õpilasfirmade tooteid-teenuseid

    Loe edasi »

  • Zone.ee aitab tulevasi IT-spetsialiste koolitada

    Loe edasi »

  • Variku kooli õpilased käisid sõprushommikul

    Loe edasi »

  • Tartu linna aasta noor tegija on Andri Võsokovski

    Loe edasi »

  • Külaskäik varjupaika viis turismiõpilased heategevuskampaania korraldamiseni

    Loe edasi »

fraktal