Kokk (ka sessioonõpe)

Õpe:

  • keskhariduse baasil 2 aastat;
  • statsionaarne õppevorm;
  • esmaõpe, 4. tase
  • õppetöö toimub nii päevaõppes kui ka sessioonidena;
    (Sessioonõppes koka eriala õppimisel on õppeaeg kaks ja pool aastat. Õppetöö toimub 5-päevaste sessioonidena igal kolmandal nädalal, sessioonide jooksul palju praktilist tööd).

Vastuvõtu tingimused:

  • vestlus.
  • Koka eriala sessioonõpe sobib ennekõike õppijaile, kes juba töötavad toitlustusettevõttes aga ka õppijaile, kes töötavad osalise koormusega ning soovivad õppida midagi uut.

Praktika:

  • I kursusel 15 nädalat kolmes 5-nädalases osas;
  • II kursusel  kokku 13 nädalat. Praktikabaasideks toitlustusettevõtted, sh Tartu KHK õpperestoran, -kohvik ja sööklad.

Tulemus

Koka põhitööks on erinevaid külm- ja kuumtöötlemisvõtteid kasutades kvaliteetsete toitude valmistamine ja serveerimine. Majanduslikult mõtlev kokk oskab toorainet ja toitu käidelda säästlikult ja valmistada toitu vastavalt klientide vajadustele. Vajalik on tahe ja oskus töötada meeskonnas.

Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada koka EKR 4. taseme kutseeksam.

Võimalused tööturul

Kokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering -ettevõte. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.

Täiendav info Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, www.ehrl.ee ja Eesti Peakokkade Ühendus, www.chef.ee .

Edasiõppimise võimalused

Viienda taseme kutsehariduse tasemel.
toitlustuse korraldust Tartu Kutsehariduskeskuses.

Rakenduskõrghariduse tasemel:

Kõrghariduse tasemel:

  • Õppeaasta avaaktus

    Loe edasi »

  • Veel saab kandideerida vabadele õppekohtadele

    Loe edasi »

  • Lõppenud sisseastumisperioodil oli kõige suurem tung raamatupidaja erialale

    Loe edasi »

  • Kutsehariduskeskuse suvine sisseastumisperiood jõuab lõpusirgele

    Loe edasi »

  • Kutsekatooted.ee on saanud uue kuue

    Loe edasi »

fraktal