Kondiiter

Ära sa suhkrut liiga kalla,
Muidu töö viib keele alla.

Õpe:

  • keskhariduse baasil 1 aasta;
  • statsionaarne õppevorm;
  • esmaõpe, 4. tase.

Vastuvõtu tingimused:

  • vestlus.

Praktika:

  • 8 nädalat kondiitripraktikat kondiitritööstustes ja toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes (restoranid, kohvikud).

Tulemus

Lõpetaja omab järgmisi kondiitritööks vajalikke  teadmisi ja oskusi:

  • mõistab tervisliku toitumise põhimõtteid;
  • mõistab toiduhügieeni järgimise tähtsust;
  • tunneb kondiitritöös kasutatavaid  tooraineid ja seadmeid;
  • valmistab erinevaid taignaid ja täidiseid;
  • valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid valikpagaritooteid (pärmilehttaignast väikesaiad, lehttaignast pirukad, liiva- või muretaignast küpsised);
  • valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid kondiitritooteid (pritsküpsised, koogid, tordid).

Valikõpingud

Valikõpingute maht on 6 õppenädalat, mille raames on võimalik õppida trühvlite valmistamist, karamellitööd, tellitud kondiitritoodete valmistamist, pagaritoodete valmistamist, magustoitude valmistamist, erialast inglise keelt, fruktodisaini ja ettevõtlikkust arendavaid oskusi.

Võimalused tööturul

Eriala lõpetajal on ettevalmistus töötamiseks kondiitrina. Võimalus tõusta ametiredelil meisterkondiitriks või vahetusemeistriks

Edasiõppimise võimalused

Kutsehariduse tasemel: peale 5 aastat töötamist meisterkondiitri erialal Tartu KHK-s
Kõrghariduse tasemel: toiduainete tehnoloogia erialal Eesti Maaülikoolis .

 

fraktal