Lihatöötleja (ka sessioonõpe)

Õpe:

  • põhihariduse baasil kutseõpe 1 aasta;
  • õppetöö toimub kas statsionaarses õppes igapäevaselt või
    mittestatsionaarses õppes  sessioonidena (kaks päeva nädalas);
  • esmaõpe, 4. tase;

Vastuvõtu tingimused:

  • vestlus.

Praktika:

  • 6 nädalat praktikat lihast kulinaariatoodete valmistamiseks. Praktikakohtadeks on kooli lihatehnoloogia õppetöökoda ja erinevad lihatööstused või lihatoodetega tegelevad kulinaariaettevõtted ja restoranid. Välispraktika sooritamise võimalus Taanis Roskilde Lihakolledžis..

Tulemus

Lõpetaja omab lihakulinaaria ja  lihatoodete tehnoloogia alaseid teadmisi ja oskusi:

  • mõistab tervisliku toitumise aluseid ning järgib toiduhügieeni põhimõtteid;
  • valmistab  tehnoloogilise juhendi abil erinevaid kvaliteetseid lihatooteid (vorstid, singid, jne);
  • valmistab  tehnoloogilise juhendi abil lihast kulinaariatooteid (pihvid, rulaadid, pasteedid, süldid, jne).Õpingute lõppedes kutseeksamit ei toimu. Õppekava läbimiseks vajalik kõigi õpiväljundite saavutamine.

Valikõpingud

Valikõpingute maht on 6 õppenädalat. Valikõpingute raames on võimalik õppida lisaks kulinaarset lihalõikust, mugavustoitude valmistamist, lihaleti töökorraldust, rahvuslike lihatoitude valmistamist, liha- ja lihasaaduste kvaliteedi hindamist ning arendada  barbeque ja grillimise oskusi.

Võimalused tööturul

Eriala lõpetajal on ettevalmistus  töötamiseks lihatööstustes ja erinevates kulinaariaettevõtetes ning tõusta karjääriredelil tehnoloogiks, tootearendajaks, kvaliteedi spetsialistiks.

Edasiõppimise võimalused

Võimalus on edasi õppida toiduainete tehnoloogia alast kõrgharidust Eesti Maaülikoolis

  • Meie Meistrid ja tööjuubilarid said tunnustuse

    Loe edasi »

  • Algas rahvusvahelistumise aasta

    Loe edasi »

  • Kutsehariduskeskus avab talvise vastuvõtu: valida saab lausa 21 erineva õppekava vahel

    Loe edasi »

  • Heategevusprojekt „Imelised jõulud“ viis taas rõõmu lastele ja eakatele

    Loe edasi »

  • Kristo Kinks ja Veiko Kook võitsid müürseppade kutsevõistlustel teise koha

    Loe edasi »

fraktal