Pagar (ka sessioonõpe)

Hästi tehtud leib ja sai
Teevad pagarile pai.

Õpe:

  • põhihariduse baasil  kutseõpe 1  aasta;
  • statsionaarne õppevorm;
  • esmaõpe, 4. tase;
  • päevane või sessioonõpe.

Vastuvõtu tingimused:

  • vestlus.

Praktika:

  •  2 nädalat abipagari praktikat ja 5 nädalat pagari praktikat.Praktikakohtadeks on pagaritööstused ning toitlustusteenuseid pakkuvad  ettevõtted.

Tulemus

Lõpetaja teab ja tunneb  pagaritööstuse seadmeid, tooraineid ning tehnoloogiat, mõistab toiduhügieeni järgimise ja tööohutuse tähtsust.

Ta oskab valmistada:

  • erinevaid taignaid ja täidiseid;
  • kvaliteetseid lihtpagaritooteid (kuklid, pirukad, saiad, kihilisi väikesaiad, punutised, leivad);
  • kvaliteetseid valikpagaritooteid (pärmilehttaignast väikesaiad, lehttaignast pirukad, liiva- või muretaignast küpsised).

Õpingute lõppedes sooritatakse pagari 4. taseme kutseeksam.

Valikõpingud

Valikõpingute maht on 5 õppenädalat, mille raames on võimalik omandada pagaritoodete kujundus- ja kaunistusvõtteid, tellitud pagaritoodete valmistamist, fruktodisaini, ettevõtlikkust ja loovust arendavaid oskusi.

Võimalused tööturul

Pagarid töötavad pagaritööstustes ning toitlustusasutustes. Pagar valmistab maitsvaid pagaritooteid (leivad, saiad, väikesaiad, pirukad, kringlid, küpsised,  jm).  Võimalus tõusta ametiredelil meisterpagariks  või vahetusemeistriks.

Edasiõppimise võimalused

Kutsehariduse tasemel: kutsekeskharidusõpe  pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia erialal, kus pagari  (või kondiitri) eriala kantakse üle VÕTA-ga.

 

 

  • Õpilaskodu nimekirjad

    Loe edasi »

  • Õppeaasta avaaktus

    Loe edasi »

  • Veel saab kandideerida vabadele õppekohtadele

    Loe edasi »

  • Lõppenud sisseastumisperioodil oli kõige suurem tung raamatupidaja erialale

    Loe edasi »

  • Kutsehariduskeskuse suvine sisseastumisperiood jõuab lõpusirgele

    Loe edasi »

fraktal