Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia

Õpe:

  • põhihariduse baasil kutsekeskharidusõpe  3 aastat;
  • statsionaarne õppevorm
  • esmaõpe, 4. tase.

Vastuvõtu tingimused:

  • vestlus

Praktika:

  • I kursusel 9 nädalat abipagari praktikat ja 3 nädalat pagari praktikat
  • II kursusel 3 nädalat pagari praktikat  ja 6 nädalat kondiitri praktikat
  • III kursusel 9 nädalat kondiitri praktikat

Praktikakohtadeks on pagari- ja kondiitritööstused ning toitlustusteenuseid pakkuvad  ettevõtted (kohvikud, restoranid).

Tulemus

Lõpetaja  teab tervisliku toitumise põhimõtteid,  tunneb pagari- ja kondiitritöös kasutatavaid  tooraineid ja seadmeid ning mõistab toiduhügieeni  järgimise tähtsust.

Ta oskab valmistada:

  • erinevaid taignaid ja täidiseid;
  • kvaliteetseid lihtpagaritooteid (kuklid, pirukad, väikesaiad, saiad, punutised, leivad);
  • kvaliteetseid valikpagaritooteid (pärmilehttaignast väikesaiad, lehttaignast pirukad, liiva- või muretaignast küpsised);
  • kvaliteetseid kondiitritooteid (pritsküpsised, koogid, tordid).

Valikõpingud

Valikõpingute maht on 25 õppenädalat, mille raames on võimalik omandada erinevaid  pagari- ja kondiitritoodete kujundus- ja kaunistusvõtteid, trühvlite valmistamist, karamellitööd, tellitud pagari- ja kondiitritoodete valmistamist, ettevõtlikkust ja loovust arendavaid oskusi.

Võimalused tööturul

Eriala lõpetajal on ettevalmistus töötamiseks pagarina ja kondiitrina. Võimalus tõusta ametiredelil meisterpagariks, meisterkondiitriks või vahetusemeistriks või asutada oma pagariettevõte.

Edasiõppimise võimalused

Kutsehariduse tasemel meisterkondiitri erialal Tartu Kutsehariduskeskuses.

Kõrghariduse tasemel toiduainete tehnoloogia erialal Eesti Maaülikoolis .

 

  • Õppeaasta avaaktus

    Loe edasi »

  • Veel saab kandideerida vabadele õppekohtadele

    Loe edasi »

  • Lõppenud sisseastumisperioodil oli kõige suurem tung raamatupidaja erialale

    Loe edasi »

  • Kutsehariduskeskuse suvine sisseastumisperiood jõuab lõpusirgele

    Loe edasi »

  • Kutsekatooted.ee on saanud uue kuue

    Loe edasi »

fraktal