Abikokk

  • 1 a
  • põhihariduse nõudeta
  • Koolipõhine õpe

Hea abikokk on kokale kuldaväärt abiline, kes võtab enda peale kiirust ja täpsust nõudvad ettevalmistustööd ning lihtsamate roogade valmistamise. Tartu Kutsehariduskeskusese õppeköök pakub parimaid õppetingimusi abikoka ametioskuste põhjalikuks omandamiseks. Eelduseks on koostöövalmidus peakoka ja köögi muu personaliga, kõrge pingetaluvus ja valmisolek töötada ajal, mil teised puhkavad. Samuti puhtusearmastus, sest ka üks karv supis võib rikkuda kogu köögi maine. Kasuks tuleb huumorimeel ja abivalmidus.

Karjäärinõustaja

Helen Johanson

7361863

helen.johanson@khk.ee

Vastuvõtutingimused

  • Vestlus
ASU ÕPPIMA

Tartu Kutsehariduskeskuse kutsetunnistusega abikokk:

  • kasutab oma töös mõistlikult nii toiduaineid kui muid materjale;
  • planeerib oma tööd ja tööaega ette;
  • valmistab ette tööpinnad ja toorained;
  • valmistab koka juhendamisel etteantud roogasid;
  • vastutab köögi ja töövahendite puhtuse ja korrashoiu eest;
  • on sooritanud õpingute lõppedes abikoka 3. taseme kutseeksami.

Tartu Kutsehariduskeskuse abikoka õppekavas on lisaks igapäevasele praktilisele koolitööle ka 10 nädalat abikoka köögitöö praktikat ettevõttes. Praktikale oodatakse nii väikestesse kui suurtesse toitlustusettevõtetesse üle Eesti: restoranidesse, koolide ja lasteaedade suurköökidesse.

Meie head koostööpartnerid on teiste seas Tartu restoranid Hõlm ja Polpo, hotell Dorpat, kohvik Werner, Tallinki ettevõtted, Põhjaka mõis, P. Dussmann, TÜ Kliinikumi toitlustusüksused jpt.

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  • Tartu Kutsehariduskeskuses toimub õppetöö ja praktika kaasaegses õppeköögis.
  • Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!

Tartu Kutsehariduskeskuse abikoka erialal omandatud praktilised teadmised ja töövõtted annavad eelkogemuse, mida hindavad kõik edukad toitlustusettevõtted.

Tartu Kutseharidukeskuse abikoka eriala lõpetajale on kindlustatud:

  • Kindel töö ja valikuvõimalused:
    • restoranides ja hotellides,
    • kohvikutes ja baarides,
    • sööklates,
    • koolides, lasteaedades, haiglates,
    • kiirtoitlustus- ja peoteenindusettevõtetes,
    • suurköökides.
  • Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
  • Karjäärivõimalused: tubli ja õpihimuline abikokk jätkab õpinguid ja saab peagi ise kokaks.

Hea teada!

Tuntud peakokkade seas on palju Tartu Kutsehariduskeskuse vilistlasi: presidendi peakokk Taigo Lepik, Lydia peakokk Lauri Ülenurm, OKO Restoranide üks omanik ja peakokk Tõnis Siigur,   Tartu “uue põlvkonna” peakokad Mihkel Manglus, Ken Trahv, Merino Lastik jpt.


Edasiõppimise võimalusi pakuvad põhihariduse omandanule:

  • Kutsehariduse tasemel:
    • Tartu Kutsehariduskeskus jt
      • Kokk
      • Toitlustusteenindus
Märkad veebilehel vigu?