fbpx
Leidsid vea?
Tagasi

Toidukool

Keskhariduse baasil | 6 k

Kelner peab lisaks suurpärasele suhtlemisoskusele ja laiale silmaringile olema ka restorani tippspetsialist roogade ja veinide alal, kes tunneb peensusteni oma ettevõtte menüüd ja oskab soovitada kokkusobivaid toite ja jooke. Tartu Kutsehariduskeskuses õppinud kelnerid tunnevad põhjalikult restoraniteenindust ja etiketti, oskavad pakkuda lahendusi ka ootamatutes olukordades ja teenindada erineva kultuuri- ning keeletaustaga kliente.

Kelneri eriala õpe toimub mittsestatsionaarses sessioonõppes, mis tähendab suuremat iseseisva töö osakaalu ja vähem koolipäevi.  Õppevorm sobib hästi  töötavatele inimestele, kes saavad praktika sooritada enda töökohas.

Vastuvõtt on hetkel suletud!

Tartu Kutsehariduskeskuse lõpetanud kelner:

  •  planeerib ja korraldab iseseisvalt oma tööd teenindajana ja kasutab professionaalseid töövõtteid;
  •  tutvustab joogi- ja toidumenüüd ja oskab neid kokku sobitada;
  •  tunneb teenindusetiketti;
  •  oskab vastata küsimustele ja anda omapoolseid soovitusi nii tava- kui eritoidu osas;
  •  mõistab tellimuse vastuvõtmise ja edastamise peensusi;
  •  valdab lauakatmise ja serveerimiskunsti vastavalt menüüle;
  •  oskab küsida, saada ja edasi anda kliendi tagasisidet;
  •  teab, kuidas alustada, hoida ja lõpetada meeldivalt kliendikontakt;
  •  valdab diskreetset koristuskunsti;
  •  on sooritanud õpingute lõpus kelneri 4. taseme kutseeksami.

Tartu Kutsehariduskeskuse lühikeses pooleaastases õppekavas on 5 nädalat restoraniteeninduse praktikat. Praktikat sooritatakse väga erinevat tüüpi ettevõtetes: kohvik Werner, hotell Dorpat, restoran Joyce, restoran Hõlm, kohvik-restoran Chez Andre, kohvik Spargel jt.

Hea teada!

  •  Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  •  Tartu Kutsehariduskeskuses toimub õppetöö ja praktika kaasaegses õppeköögis ja -restoranis.
  •  Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!

Restoranid eelistavad professionaalsete kutseoskuste ja praktikaga kelnereid.
Professionaalne kelner teenib üldjuhul olulise lisatöötasu teenindust tunnustava tagasiside näol.

Tartu Kutseharidukeskuse kelneri eriala lõpetajale on kindlustatud:

  • Kindel töö ja valikuvõimalused:
    •  kohvikutes,
    •  restoranides,
    •  välitoitlustuses,
    •  catering-ettevõtetes.
  •  Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
  • Karjäärivõimalused: ambitsioonikamatest kelneritest kasvavad sageli välja vahetusevanemad, teenindusjuhid, ülemkelnerid, baarmenid, sommeljeed – joogikelnerid või suisa kaupmehed ja toitlustusettevõtjad.

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Kutsehariduse tasemel:
    • Tallinna Teeninduskool
      • Vanemkelner
  • Kõrghariduse tasemel:
    • TTÜ Kuressaare Kolledž
      • Turismi ja toitlustuskorraldus
    • Tallinna Tehnikaülikool
      • Toidutehnika ja tootearendus
    • Tallinna Ülikool
      • Toitlustuse kutseõpetaja
    • Tartu Ülikool
      • Toitlustuse kutseõpetaja
Küsi julgelt!

Roveena Kapp

Karjäärinõustaja