Kokk

  • 3 a
  • põhihariduse baasil

Tartu Kutsehariduskeskuse koka eriala õpilaste seast on võrsunud palju tuntud restoranide kokkasid kuni Eesti presidendi isikliku peakokani välja. Tõeline kokk annab endast alati parima, sõltumata sellest, kas ta valmistab roogasid tipprestoranis, koolisööklas või oma koduses köögis. Hea kokk on kiire, loominguline, õpihimuline ja keskmisest kõrgema stressitaluvusega natuur. Eelduseks on meeskonnatöövõimekus, oskus juhtida ennast ja tulevikus ka teisi, täpsus ning kompromissitu puhtus. Kasuks tuleb huumorimeel.

Karjäärinõustaja

Helen Johanson

7361863

helen.johanson@khk.ee

Vastuvõtt on hetkel suletud!

Tartu Kutsehariduskeskuse kutsetunnistusega kokk:

  • oskab valmistada ja serveerida elamusi pakkuvaid toite ja jooke;
  • tunneb erinevaid tooraineid;
  • valdab toiduainete käsitlemise tehnoloogiaid alates ainete ettevalmistamisest kuni keerukate soojade roogade ja magustoitude valmistamiseni;
  • tõstab oma väärtust pagaritööoskustega;
  • töötleb liha tavapärasest mitmekülgsemalt;
  • on kursis erinevate rahvusköökide eripära ja maitsetega;
  • mõistab toiduainetalumatusest tingitud erivajadusi ja oskab toitu valmistades sellega arvestada;
  • suudab iseseisvalt koostada menüüsid ja toitude tehnoloogilisi kaarte (kaal, portsjonite arv, valmistamise juhend jms);
  • väärtustab meeskonnatööd ja suudab tööülesandeid jagada;
  • valdab ergonoomilisi ja kiireid töövõtteid ning töötab ohutult;
  • tunneb (köögi)majanduse põhialuseid;
  • on sooritanud õpingute lõppedes koka 4. taseme kutseeksami;
  • on läbinud üldained ning saab õpingute lõppedes kutsekeskhariduse.

Tartu Kutsehariduskeskuse koka õppekavas on lisaks igapäevasele praktilisele koolitööle ka põhjalik ettevõttepraktika: I kursusel 10 nädalat koka praktikat ja II kursusel 7 nädalat ja III kursusel samuti 7 nädalat kokapraktikat. Täiendavat praktikat saab valida ka valikainete hulgast.

Kokkasid ootavad praktikale ettevõted, restoranid, koolide ja lasteaedade suurköögid. Meie head koostööpartnerid on teiste seas Tartu restoranid Hõlm ja Polpo, hotell Dorpat, kohvik Werner, Tallinki ettevõtted, Põhjaka mõis, P. Dussmann, TÜ Kliinikumi toitlustusüksused jpt.

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  • Tartu Kutsehariduskeskuses toimub õppetöö ja praktika kaasaegses õppeköögis.
  • Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!
  • Tuntud peakokkade seas on palju Tartu Kutsehariduskeskuse vilistlasi: presidendi peakokk Taigo Lepik, Lydia peakokk Lauri Ülenurm, OKO Restoranide üks omanik ja peakokk Tõnis Siigur, Tartu “uue põlvkonna” peakokad Mihkel Manglus, Ken Trahv, Merino Lastik jpt.

Tartu Kutsehariduskeskuse koka erialal omandatud teadmised ja tipptasemel õppeköögis kätte õpitud praktilised oskused võimaldavad noortel kokkadel tööturul edukalt läbi lüüa.

Tartu Kutseharidukeskuse koka eriala lõpetajale on kindlustatud:

  • Kindel töö ja valikuvõimalused:
    • restoranides ja hotellides;
    • kohvikutes, baarides, pubides;
    • sööklates;
    • koolides, lasteaedades, haiglates;
    • kiirtoitlustus- ja peoteenindusettevõtetes;
    • suurköökides.
    • Eesti Restoranide Liit restoranideliit.ee
  • Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
  • Karjäärivõimalused: võimekatest kokkadest kasvavad välja peakokad, toitlustusjuhid ja köögi juhatajad ning oma toidukoha või restorani omanikud.

Loe lisa: Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ehrl.ee ja Eesti Peakokkade Ühendus chef.ee


Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

Kutsehariduse tasemel:

  • Tartu Kutsehariduskeskus
    • Toitlustuse korraldus
    • Kelner

Kõrghariduse tasemel:

  • TTÜ Kuressaare Kolledž
    • Turismi ja toitlustuse korraldus
  • Tallinna Tehnikaülikool
    • Rakenduskeemia, toidu- ja geenitehnoloogia
    • Kutseõpetaja
  • Tallinna Ülikool
    • Kutseõpetaja
  • Tartu Ülikool
    • Kutseõpetaja
Märkad veebilehel vigu?