Lihameister

  • põhihariduse baasil
  • Koolipõhine õpe
  • 1 a

Lihameistri eriala sobib suurepäraselt kokandushuvilisele noorele, et spetsialiseeruda eelkõige lihakulinaaria valdkonnale. Tartu Kutsehariduskeskuses õppinud lihameister saab oskuslikuks töötajaks kulinaariaköögis. Ta valmistab erinevatest lihadest pooltooteid ja valmistoite,  küpsetatud, grillitud ja BBQ meetodil valminud lihatooteid, samuti erinevaid maitsestatud ja täidetud lihatooteid. Lihameister leiab peale kooli lõpetamist alati tasuva töö ja huvitavaid väljakutseid kulinaariaköökides.

Lihameistri õppekaval saab hästi hakkama ka muukeelne õpilane.

Vastuvõtt

Vastuvõtutingimused

  • Vestlus
ASU ÕPPIMA
Oskused
Tartu Kutsehariduskeskuses õppinud lihameister:
  • tunneb nii traditsioonilisi kui ka erilisemaid lihaliike
  • tunneb tooraineid erinevate lihahõrgutiste valmistamiseks
  • lõikab liha tuues esile selle parimaid omadusi
  • valmistab mitmekesiseid lihatooteid täidetud liharullidest maasuitsusingini
  • kasutab erinevad liha töötlemisprotsesse maitsestamisest küpsetamiseni
  • grillib ja küpsetab BBQ-meetodil erinevad kulinaariatooteid
  • on sooritanud õpingute lõpus koolieksami.
Praktikavõimalus
Tartu Kutsehariduskeskuse lihameistri erialal on praktika sooritamiseks laialdased võimalused. Kooli  lihatehnoloogia kompetentsikeskuses omandatakse praktilised osused esmaspäevast reedeni kell 8.30 – 15.40
Sellele järgneb 8 nädalat ettevõttepraktikat. Õpilane saab ise valida, millises ettevõttes praktikat sooritada
 
Hea teada!

Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist nii Eesti sisestel ja rahvusvahelistel kutsevõistlustel Euroopas. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega

Eelised tööturul

Hea lihameistri järgi on suur nõudlus nii Eestis kui välismaal!

Tartu Kutseharidukeskuse lihameistri eriala lõpetajat ootab kindel töö ja arenemisvõimalused erinevates toitlustusettevõtetes:
  • Kulinaariaettevõte
  • Catering
  • Kaubanduse kulinaariaosakond
  • Lihatööstus
  • Liharestoran
Karjäärivõimalused:
Edukalt eriala lõpetanud lihameistril on väga hea ettevalmistus töötamiseks erinevates kulinaariaettevõtetes, lihatööstustes, toitlustusettevõtetes ning võimalus tõusta karjääriredelil näiteks vahetuse vanemaks, peakokaks või tehnoloogiks.
Õpi edasi

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

Kutsehariduse tasemel:

Tartu Kutsehariduskeskus: koka eriala

Kõrghariduse tasemel: 
Eesti Maaülikool 
Toiduainete tehnoloogia

KÜSI JULGESTI!


Helen Johanson
Karjäärinõustaja
7361863
helen.johanson@khk.ee

KÜSI NÕU!

Sarnased erialad ja koolitused
Märkad veebilehel vigu?