fbpx

Lihameister

  • keskhariduse baasil
  • Sessioonõpe
  • 1 a

Heal lihameistril on tänapäevases kiiresti arenevas kulinaariatööstuses laialdane tööpõld. Kulinaariatööstus on hetke Eestis kiiresti arenev tööstusharu, kuhu Tartu Kutsehariduskeskus koolitab välja oskustega töötajaid. Asjalik lihameister on laialdase fantaasiavõimega lihakulinaariatoodete tundja ja valmistaja. Samuti meeldib igale lihameistrile endalegi kvaliteetselt ja maitsvalt valmistatud lihatoode. Lihameistril ametil tulevad alati kasuks kiired käed, armastus toiduainete ja eriti liha vastu, hea suhtlemisoskus ja motivatsioon töötada. Liha- ja lihatoode on eestlase toidulaual aukohal igal söömaajal. Tartu Kutsehariduskeskuses saad mitmekülgsed praktilised oskused ning teadmised kuidas kulinaariamaailmas lihasõpru üllatada.

Õppetöö toimub sessioonidena kahel tööpäeval nädalas s.o. esmaspäeval ja teisipäeval.

Vastuvõtt

Vastuvõtutingimused

  • Vestlus
ASU ÕPPIMA
Oskused

Tartu Kutsehariduskeskuse kutsetunnistusega lihameister:

  • mõistab ettevõtte enesekontrollisüsteemi ja selle järgimise tähtsust
  • tunneb nii traditsioonilisi kui ka erilisemaid lihaliike
  • tunneb tooraineid erinevate lihahõrgutiste valmistamiseks
  • lõikab liha tuues esile selle parimaid omadusi
  • valmistab mitmekesiseid lihatooteid täidetud liharullidest maasuitsusingini
  • kasutab erinevad liha töötlemisprotsesse maitsestamisest küpsetamiseni
  • grillib ja küpsetab BBQ-meetodil erinevad kulinaariatooteid.
  • on sooritanud koolieksami.
Praktikavõimalus

Tartu Kutsehariduskeskuse lihameistri erialal on tänu sessioonõppele praktika sooritamiseks laialdased võimalused. Õpilane saab ise valida, millises ettevõttes sooritada 8 nädalat ettevõttepraktikat.

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  • Tartu Kutsehariduskeskuses toimub õppetöö lihatehnoloogia kompetentsikeskuses.
  • Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist nii Eesti sisestel ja rahvusvahelistel kutsevõistlustel Euroopas. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!
Eelised tööturul

Hea lihameistri järgi on suur nõudlus nii Eestis kui välismaal.

Tartu Kutseharidukeskuse lihameistri eriala lõpetajat ootab: kindel töö ja valikuvõimalused erinevates toitlustus valdkondades:

  • Kulinaariaettevõte
  • Catering
  • Kaubanduse kulinaariaosakond
  • Lihatööstus
  • Liharestoran
  • Karjäärivõimalused: Edukalt eriala lõpetanud lihameistril on väga hea ettevalmistus töötamiseks erinevates kulinaariaettevõtetes, lihatööstustes, toitlustusettevõtetes ning võimalus tõusta karjääriredelil.
Õpi edasi

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Tartu Kutsehariduskeskus
    • Kokk
    • Pagar-kondiiter
    • Müügikorraldus
  • Eesti Maaülikool
    Toiduainete tehnoloogia eriala
Märkad veebilehel vigu?