fbpx
Leidsid vea?
Tagasi

Toidukool

Põhihariduse baasil | 1 a

Lihameistri eriala sobib suurepäraselt noorele kokandus- ja lihakulinaaria huvilisele. Tartu Kutsehariduskeskuses õppinud lihameister saab oskuslikuks töötajaks kulinaariaköögis. Ta valmistab erinevatest lihadest pooltooteid ja valmistoite, küpsetatud, grillitud ja BBQ meetodil valminud lihatooteid, samuti erinevaid maitsestatud ja täidetud lihatooteid. Lihameister leiab peale kooli lõpetamist alati tasuva töö ja huvitavaid väljakutseid kulinaariaköökides.

Lihameistri õppekaval saab hästi hakkama ka muukeelne õpilane.

Vastuvõtt on hetkel suletud!

Tartu Kutsehariduskeskuse lõpetanud lihameister:

  • tunneb nii traditsioonilisi kui ka erilisemaid lihaliike
  • tunneb tooraineid erinevate lihahõrgutiste valmistamiseks
  • lõikab liha tuues esile selle parimaid omadusi
  • valmistab mitmekesiseid lihatooteid täidetud liharullidest maasuitsusingini
  • kasutab erinevad liha töötlemisprotsesse maitsestamisest küpsetamiseni
  • grillib ja küpsetab BBQ-meetodil erinevad kulinaariatooteid
  • on sooritanud õpingute lõpus koolieksami.

Tartu Kutsehariduskeskuse lihameistri erialal on praktika sooritamiseks laialdased võimalused. Kooli lihatehnoloogia kompetentsikeskuses omandatakse praktilised oskused esmaspäevast reedeni kell 8.30 – 15.40
Sellele järgneb 8 nädalat ettevõttepraktikat. Õpilane saab ise valida, millises ettevõttes praktikat sooritada

Hea teada!

Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist nii Eesti sisestel ja rahvusvahelistel kutsevõistlustel Euroopas. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega

Hea lihameistri järgi on suur nõudlus nii Eestis kui välismaal!
Tartu Kutseharidukeskuse lihameistri eriala lõpetajat ootab kindel töö ja arenemisvõimalused erinevates toitlustusettevõtetes:

Kulinaariaettevõte
Catering
Kaubanduse kulinaariaosakond
Lihatööstus
Liharestoran

Karjäärivõimalused:
Edukalt eriala lõpetanud lihameistril on väga hea ettevalmistus töötamiseks erinevates kulinaariaettevõtetes, lihatööstustes, toitlustusettevõtetes ning võimalus tõusta karjääriredelil näiteks vahetuse vanemaks, peakokaks või tehnoloogiks.

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

Kutsehariduse tasemel:

Tartu Kutsehariduskeskus: koka eriala

Kõrghariduse tasemel:
Eesti Maaülikool
Toiduainete tehnoloogia