Lihameister

  • 1 a
  • põhihariduse baasil

Heal lihameistril on tänapäevases kiiresti arenevas kulinaariatööstuses laialdane tööpõld. Kulinaariatööstus on hetke Eestis kiiresti arenev tööstusharu, kuhu Tartu Kutsehariduskeskus koolitab välja asjalikke oskustöötajaid. Asjalik lihameister on laialdase fantaasiavõimega lihakulinaariatoodete tundja ja valmistaja. Samuti meeldib igale lihameistrile endalegi kvaliteetselt ja maitsvalt valmistatud lihatoode. Lihameistril ametil tulevad alati kasuks kiired käed, armastus toiduainete ja eriti liha vastu, hea suhtlemisoskus ja motivatsioon töötada. Liha- ja lihatoode on eestlase toidulaual aukohal igal söömaajal. Tartu Kutsehariduskeskuses saad mitmekülgsed praktilised oskused ning teadmised kuidas kulinaariamaailmas lihasõpru üllatada.

Õppetöö toimub kahel tööpäeval nädalas s.o. esmaspäeval ja teisipäeval.

Karjäärinõustaja

Helen Johanson

7361863

helen.johanson@khk.ee

Vastuvõtt on hetkel suletud!

Tartu Kutsehariduskeskuse kutsetunnistusega lihameister:

  • mõistab ettevõtte enesekontrollisüsteemi ja selle järgimise tähtsust
  • tunneb nii traditsioonilisi kui ka erilisemaid lihaliike
  • tunneb tooraineid erinevate lihahõrgutiste valmistamiseks
  • lõikab liha tuues esile selle parimaid omadusi
  • valmistab mitmekesiseid lihatooteid täidetud liharullidest maasuitsusingini
  • kasutab erinevad liha töötlemisprotsesse maitsestamisest küpsetamiseni
  • grillib ja küpsetab BBQ-meetodil erinevad kulinaariatooteid.

Tartu Kutsehariduskeskuse lihameistri erialal on tänu sessioonõppele praktika sooritamiseks laialdased võimalused. Õpilane saab ise valida, millises ettevõttes sooritada 8 nädalat ettevõttepraktikat.

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  • Tartu Kutsehariduskeskuses toimub õppetöö lihatehnoloogia kompetentsikeskuses.
  • Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist nii Eesti sisestel ja rahvusvahelistel kutsevõistlustel Euroopas. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!

Hea lihameistri järgi on suur nõudlus nii Eestis kui välismaal.

Tartu Kutseharidukeskuse lihameistri eriala lõpetajat ootab: kindel töö ja valikuvõimalused erinevates toitlustus valdkondades:

  • Kulinaariaettevõte
  • Catering
  • Kaubanduse kulinaariaosakond
  • Lihatööstus
  • Liharestoran
  • Karjäärivõimalused: Edukalt eriala lõpetanud lihameistril on väga hea ettevalmistus töötamiseks erinevates kulinaariaettevõtetes, lihatööstustes, toitlustusettevõtetes ning võimalus tõusta karjääriredelil.

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Tartu Kutsehariduskeskus
    • Kokk/abikokk
    • Pagar-kondiiter
    • Müügikorraldus
Märkad veebilehel vigu?