fbpx

Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia

  • põhihariduse baasil
  • 2 a

Kondiiter ja pagar on maiasmoka kaks unistuste ametit, kuid imemaitsvate ja kõrgetele standarditele vastavate küpsetiste valmistamiseks ei piisa ainult heast retseptiraamatust või Youtube videost!  Erialane haridus ja professionaalsed oskused, mida Tartu Kutsehariduskeskuse kaasaegses õppetöökojas õpitakse, kindlustavad  nii unistuste ameti, konkurentsivõime tööturul ning suurema valikuvabaduse unistuste töö tegemisel.

Mitmekülgse liiteriala omandanud pagar-kondiitrid oskavad  pirukate, väikesaiade, kringlite, küpsiste, leiva ja saia küpsetamise kui ka dessertide, kookide ja tortide valmistamise ning kaunistamise peent kunsti. Nad tunnevad tootearendust ning saavad arendada ennast näiteks fruktodisainis, šokolaadi- ja karamellitöös ning trühvlite valmistamisel.
Õpe toimub sessioonidena 2 päeval nädalas (E-T).

Vastuvõtt
Vastuvõtt on hetkel suletud!
Oskused

Tartu Kutsehariduskeskuse kutsetunnistusega pagar-kondiiter:

  • tunneb pagari- ja kondiitritöös kasutatavaid tooraineid, töövahendeid ning erinevaid tööd hõlbustavaid tehnoloogilisi nippe;
  • valmistab erinevaid taignaid (sh gluteenivabasid) ja täidiseid (sh laktoosivabasid) jne;
  • valmistab professionaalsel tasemel kvaliteetseid lihtpagari-, valikpagari- ja kondiitritooteid tehnoloogilise juhendi alusel, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
  • koostab pagari- ja kondiitritoodete retsepte ja valmistamise juhendeid;
  • valdab nii jäljendamiskunsti kui suudab luua originaalloomingut;
  • tunneb tervislikku toitumise aluseid ning teeb sellest lähtuvalt toorainete asendusi;
  • omab õpingute lõpus pagar 4. taseme kutsetunnistust (eksam loetakse sooritatuks õpingutulemuste alusel);
  • sooritab õpingute lõpus kondiitri 4. taseme kutseeksami.
Praktikavõimalus

Tartu Kutsehariduskeskuse kondiitri- ja pagaritoodete tehnoloogia õppekavas on 9 nädalat  pagaripraktikat, 10 nädalat kondiitripraktikat ettevõtetes.

Pagareid  ja kondiitreid ootavad praktikale pagari- ja kondiitriärid, leiva-saiapoed, restoranid, kohvikud, pagari- ja kondiitritööstused ja ostukeskuste küpsetuskojad. Head koostööpartnerid on Tartu Kutsehariduskeskusele Eesti Leivatööstus AS, Mattias Caffe OÜ, Pagarini OÜ jt.

Tublimatele on välispraktikavõimalused Taanis, Lätis, Leedus, Küprosel, Soomes jm.
Loe häid praktikakogemusi https://estlandkagemand.wordpress.com/ https://tkhktaani20.blogspot.com/

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  • Tartu Kutsehariduskeskuses toimub praktiline töö toimub Kopli 1 tunnustatud pagari- ja kondiitriõppetöökojas.
  • Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!
Eelised tööturul

Tartu Kutsehariduskeskuse pagar-kondiitri õppetöökojas omandatud oskused ja teadmised on just need, mida on vaja tööturul edukaks läbilöömiseks.

Tartu Kutseharidukeskuse kondiitri- ja pagaritoodete tehnoloogia eriala lõpetajale on kindlustatud:

  • Kindel töö ja valikuvõimalused:
    • kohvikutes,
    • restoranides,
    • kondiitriettevõtetes,
    • koogipoodides,
    • pagaritööstuses,
    • pagariärides ja leiva-saiapoodides,
    • ostukeskuste küpsetuskodades.
  • Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
  • Karjäärivõimalused: Tubli tööga tõustakse ametiredelil peagi vanempagariks ja -vanemkondiitriks või vahetusemeistriks. Ettevõtlikud ja loomingulised loovad sageli oma ettevõtte.  Õpihimulisemad jätkavad õpinguid kõrghariduse tasemel, milleks Tartu Kutsehariduskeskus on andnud vajaliku ettevalmistuse.
Õpi edasi

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Kutsehariduse tasemel:
  • Kõrghariduse tasemel:
    • Eesti Maaülikool
      • Toiduainete tehnoloogia
    • Tallinna Tehnikaülikool
      • Rakenduskeemia, toidu- ja geenitehnoloogia
Märkad veebilehel vigu?