Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia

  • 3 a
  • põhihariduse baasil
  • Koolipõhine õpe

Kondiiter ja pagar on maiasmoka kaks unistuste ametit. Mitmekülgne liiteriala võimaldab valida mõlemad. Tartu Kutsehariduskeskuse kaasaegses õppeköögis ja -töökojas on kondiitri- ja pagaritöö õpilastel parimad võimalused õppida oma ala meistritelt küpsetiste ja maiustuste valmistamise peent kunsti. Lisaks heale maitse- ja ilumeelele on vajalikud ka hea füüsiline vorm ja koormustaluvus, sest magus köögitöö pole vaid meelakkumine.

Karjäärinõustaja

Helen Johanson

7361863

helen.johanson@khk.ee

Vastuvõtutingimused

  • Vestlus
ASU ÕPPIMA

Tartu Kutsehariduskeskuse kutsetunnistusega pagar-kondiiter:

  • mõistab retsepte ja tehnoloogilisi juhendeid;
  • tunneb pagari- ja kondiitritöös kasutatavaid toiduaineid, töövahendeid ja nippe;
  • valmistab erinevaid taignaid ja täidiseid;
  • oskab küpsetada ja kaunistada torte ja kooke professionaalsel tasemel;
  • küpsetab kvaliteetseid pagaritooteid;
  • valdab nii jäljendamiskunsti kui suudab luua originaalloomingut;
  • järgib toiduhügieeni;
  • tunneb tervislikku toitumise aluseid;
  • on sooritanud õpingute lõppedes kondiitri 4. taseme kutseeksami;
  • on läbinud üldained ning saab õpingute lõppedes kutsekeskhariduse.

Tartu Kutsehariduskeskuse kondiitri- ja pagaritoodete tehnoloogia õppekavas on 10 nädalat abipagaripraktikat, 6 nädalat pagaripraktikat, 15 nädalat kondiitripraktikat ettevõtetes.
Head koostööpartnerid on Tartu Kutsehariduskeskusele Eesti Leivatööstus AS, Mattias Caffe OÜ, Pagarini OÜ jt.

Tublimatel on võimalik minna välispraktikale Taani, Prantsusmaale jm.
Loe häid praktikakogemusi https://estlandkagemand.wordpress.com/

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  • Tartu Kutsehariduskeskuses toimub õppetöö ja praktika kaasaegses õppeköögis ja -restoranis.
  • Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!

Tartu Kutsehariduskeskuse pagar-kondiitri õppetöökojas omandatud oskused ja teadmised on just need, mida on vaja tööturul edukaks läbilöömiseks.

Tartu Kutseharidukeskuse kondiitri- ja pagaritoodete tehnoloogia eriala lõpetajale on kindlustatud:

  • Kindel töö ja valikuvõimalused:
    • kohvikutes,
    • restoranides,
    • kondiitriettevõtetes,
    • koogipoodides,
    • pagaritööstuses,
    • pagariärides ja leiva-saiapoodides,
    • ostukeskuste küpsetuskodades.
  • Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
  • Karjäärivõimalused: Tubli tööga tõustakse ametiredelil peagi meisterpagariks ja -kondiitriks või vahetusemeistriks. Ettevõtlikud ja loomingulised loovad sageli oma ettevõtte. (Vaata Anne-Ly Koogikoda.) Õpihimulisemad jätkavad õpinguid kõrghariduse tasemel, milleks Tartu Kutsehariduskeskus on andnud vajaliku ettevalmistuse.

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Kutsehariduse tasemel:
    • Tartu Kutsehariduskeskus
      • Meisterkondiiter
  • Kõrghariduse tasemel:
    • Eesti Maaülikool
      • Toiduainete tehnoloogia
    • Tallinna Tehnikaülikool
      • Rakenduskeemia, toidu- ja geenitehnoloogia
      • Toidutehnika ja tootearendus
Märkad veebilehel vigu?