Toitlustuskorraldus (vanemkokk)

  • 1 a
  • keskhariduse baasil

Toitlustuskorraldaja juhib toitlustusettevõtte personali ja köögi tööd ning tegeleb menüü koostamise, tootearenduse ja turundusega. Tartu Kutsehariduskeskuse toitlustuse korralduse erialale tulevad professionaalidelt praktilisi oskusi õppima eelneva koka hariduse ja köögitöökogemusega algatusvõimelised ja uuendusmeelsed tulevased peakokad, kelles on sageli peidus ka juhiomadused ning unistus avada oma toidukoht või restoran. Kasuks tuleb positiivselt nõudlik loomus nii enda kui teiste töö suhtes, oskus ennast ja teisi motiveerida ja sisemine kirg pakkuda maitsvaid roogasid.

Sellel õppekaval õppima asumisel on võimalik saada tasemeõppes osalemise toetust. Rohkem infot tasemeõppes osalemise toetuse kohta leiate Eesti Töötukassa kodulehelt

Karjäärinõustaja

Helen Johanson

7361863

helen.johanson@khk.ee

Vastuvõtt on hetkel suletud!

Tartu Kutsehariduskeskuses õppinud toitlustuskorraldaja:

  • teab, kuidas tulemuslikult planeerida ja korraldada köögi tööd;
  • oskab koostada menüüsid;
  • tunneb tootearenduse põhimõtteid ja turundustegevusi;
  • juhib ja juhendab köögipersonali;
  • on täiendanud valikõpingute raames teadmisi catering’i, pagari- ja kondiitritööde,
    rahvusköökide ning erialase inglise keele vallas;
  • on saanud ettevalmistuse sooritada õpingute lõpus vanemkoka 5. taseme kutseeksam.

Tartu Kutsehariduskeskuse toitlustuse korralduse õppekavas on lisaks praktilisele koolitööle
15 nädalat praktikat, mis sooritatakse samaaegselt teooriaõppega üldjuhul õppija töökohas.

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli uute karjäärivõimalustega kindel töökoht.
  • Tartu Kutsehariduskeskuses toimub õppetöö ja praktika kaasaegses õppeköögis ja -restoranis.
  • Tartu Kutsehariduskeskus toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!

Tartu Kutsehariduskeskuse toitlustuse korralduse erialal omandatud teadmised ja tipptasemel õppeköögis kätte õpitud praktilised oskused võimaldavad kohest karjääri oma senises töökohas või paremaid töötingimusi uues ettevõttes.

Tartu Kutseharidukeskuse toitlustuse korralduse eriala lõpetajale on kindlustatud:

* Kindel töö ja valikuvõimalused:

  • restoranides ja hotellides;
  • kohvikutes, baarides, pubides;
  • sööklates;
  • koolides, lasteaedades, haiglates;
  • kiirtoitlustus- ja peoteenindusettevõtetes;
  • suurköökides.
  • Eesti Restoranide Liit restoranideliit.ee

* Karjäärivõimalused: võimekatest toitlustuskorraldajatest saavad peakokad, toitlustusjuhid või toitlustusettevõtte keskastme spetsialistid. Ettevõtlikud asutavad oma toidukoha või restorani ja jätkavad tööd toitlustusettevõtjatena. Äriedu toetab õpingute jätkamine ettevõtluse, ärijuhtimise või majandusega seotud õppekavadel.

Loe lisa: Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ehrl.ee ja Eesti Peakokkade Ühendus chef.ee ja Eesti Restoranide Liit restoranideliit.ee


Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Kõrghariduse tasemel:
    • Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž
    • TTÜ Kuressaare Kolledž
Märkad veebilehel vigu?