Toiduainete tehnoloogia

Toiduainete tehnoloogia osakonnas õpivad tulevased pagarid ja kondiitrid.  Toiduainete töötlemise õppekavarühmas on täisakredieering. Õppetöö toimub Kopli 1 koolihoones, kus asub pagari-ja kondiitri õppetöökoda. Osakonna lihatöötlemise kompetentsikeskuses toimuvad aga kursused nii oma kui ka välisõppuritele. Mõlemad õppetöökojad on tunnustatud Veterinaar- ja Toiduameti poolt.

Osakonna eripära on see, et enamus kutseõpetajatest on meie oma kooli vilistlased, kellest peale erialasel tööl töötamist ja kõrghariduse omandamist on saanud silmapaistavad kutseõpetajad. Vaata, mida räägib pagar-kondiitri kutseõpetaja Sirje Jäär.

Toiduainete tehnoloogia osakonnas väärtustatakse õpilast ja toetatakse igakülgselt tema arengut. Toimuvad kursuste ühisüritused ning õpilased osalevad aktiivselt kutsevõistlustel. Kõrgeid kohti ja säravaid medaleid on toodud ülevabariigilistelt  kutsevõistlustelet „Noor Meister“ kui ka rahvusvahelisel tasemel. Õppetöö on igati praktiline ning igapäevaste oskuste lihvimise kõrval on õpilastel ja õpetajatel ka eriprojekte – on osaletud Guinnessi rekordikatses püstitada kõrgeim pannkoogitorn, korraldatud pannkoogiküpsetamise ja tordivõistlusi ning välja antud oma tordiraamat. Vaata raamatut SIIT.

Osakonna pikaajalised ja väga head kootööpartnerid: Eesti Leivatööstus AS, Mattias Cafe OÜ, Liivimaa Pagar AS, Pagarini OÜ, Lõuna Pagarid AS, Nõo Lihatööstus AS, Coop Eesti Keskühistu ja RRLektus AS, kus õpilased saavad õpitud teadmisi praktikas rakendada. Teeme tihedat koostööd Eesti Leivaliiduga.

Osakonnajuhataja: Merle Truupõld kabinet Kpoli 1-174, mob 53437010, merle.truupold@khk.ee

Vaata osakonna töötajate kontakte SIIT.

Märkad veebilehel vigu?