Toitlustus ja turism

Toitlustuse ja turismi osakonnas õpitakse  toitlustuse, majutuse ning reisimise, turismi ja vaba aja veetmise õppekavarühmades. Õppetöö toimub Kopli 1 õppekorpuses ning teooriat täiendab  praktiline tegevus vastavalt sisustatud õppeklassides ja kooli praktikabaasides – õppehotellis ning toitlustusüksustes. Turismierialadel on aga oluliseks õppetöö osaks regulaarsed õppereisid ja -käigud, erinevate sündmuste korraldamine ning aktiivtegevuste läbiviimine.

Õpetajad on ettevõtlikud, mitmekülgsete erialaste töökogemustega ning erinevate erialaste võrgustike aktiivsed liikmed. Osakonna erialaõpetajad on omandanud kutsetunnistuse õpetataval erialal, sh meisterkokk Õnnela Muuga. Oma teadmisi ja kogemusi jagavad ka partnerettevõtete juhid ja osakonna vilistlased.

Õpitakse palju läbi praktilise tegevuse. Meie klientideks on koolipere – õpilased, töötajad, kooli külalised ning erinevad väliskliendid. Osakonna õpilased hoiavad õppetöö käigus tegutsemas oma õpperestorani Meliss, korraldavad erinevaid teemaõhtuid, toitlustavad tõenäoliselt Eesti rohkearvulisemaid võistlusi -Tartu Maratoni ning aitavad kaasa kooli ürituste korraldamisele.

Toitlustuse ja turismi valdkond on tihedalt seotud muu maailmaga. Õppijatel ja õpetajatel on võimalus praktiseerida välisriikides sh Kanaari saartel, Assooridel, Itaalias, Prantsusmaal ja mujalgi. Vaata videot SIIT.

Osakonna pikaajalised ja väga head koostööpartnerid on AS Tallink, OÜ Dorpat. London, OÜ Ally, Pintmann Grupp OÜ. ERM, Teaduskeskus AHHAA jpt. Samuti teeme koostööd erialaliitudega: Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL), Eesti Turismifirmade Liit (ETFL), Eesti Matkaliit (EM), Eesti Turismihariduse Liit (ETHL), Eesti Maaturismi Ühendus ja Eesti Giidide Liit. Oleme ka Euroopa Hotelli ja Turismikoolide Assotsiatsiooni (AEHT) liige.

Osakonnajuhataja: Maire Merits, Kopli 1 – B304, tel 7 361 864, maire.merits@khk.ee

Vaata osakonna töötajate kontakte SIIT.

Märkad veebilehel vigu?