Tänavuse meistri moosi valmistasid noored kokad

Lõppenud kutsehariduskeskuse meistri moosi konkursile laekus kokku 6 moosi. Täna kogunenud žürii hindas parimaks kardemoni ja vaniljega rabarberimoosi, mille olid valmistanud kokad õppegrupist K218.

Moosikonkursi korraldaja Maire Meritsa sõnul oli seekordsele konkursile esitatud põnevaid ja loovaid lähenemisi. „Näiteks oli moosi valmistatud kaalikast, arbuusikoore valgest osast, toorainena oli kasutatud ka kõrvitsat, porgandit, suvikõrvitsat, erinevaid ürte ja vürtse,“ rääkis Merits.

Konkursile laekunud moose degusteeris ja hindas žürii kuhu kuulusid Anne Krull, Iivi Palu, Ülo Ramp, Silver Sõukand, Hedi Männi, Liivi Raudsepp, Tõnis Lukas, Signe Vedler ning õpilasesinduse esindaja Marcus Floren. Iga moosi puhul hinnati värvi, lõhna, maitset, konsistentsi ja idee originaalsust. Arvestati ka seda kas moosi on võimalik väikepartiina toota. Kuigi antud hindepunktide vahed olid väikesed, hinnati võitnud kardemoni ja vaniljega rabarberimoosi maitseomadusi kõrgemate punktidega ning see otsustas lõpptulemuse.

Võidumoosi autorid on esmakursuslased kokkade õppegrupist K218. Kursuse põhiõpetaja Kairi Timusk selgitas, et õpilased tegid ajurünnaku ja pakkusid välja erinevaid moosi-ideid, siis valiti üheskoos välja kolm ideed, mida edasi arendati ning ka teostati. Seetõttu ei saagi nimeliselt öelda, kes võidumoosi taga täpselt olid. „Tegu on koostöös valminud moosiga, mis tegijatele endile samuti kõige enam maitses,“ lisas ta.

Võidutöö autoreid premeeritakse kutsehariduskeskuse kinkekaartidega ning nende retsepti alusel valmistatakse selleaastane meenemoos.

Lisaks õppegrupile K218 osalesid konkursil veel Kaire Metsa, Natalja Krachova ja Katrin Jursi moosid. Täname kõiki osalejaid!

 

Lisainfo:
Maire Merits
turismi ja toitlustuse osakonna juhataja
maire.merits@khk.ee



Märkad veebilehel vigu?